Posted on Leave a comment

Rollen in een lekker geurtje.

Heerlijk rennen door de modder

Elke baasje heeft dit al wel eens meegemaakt. dat de hond zich rolt in het gras en dat je als baasjes realiseert dat de hond zich heeft gerold in iets dat stinkt. Mijn jack russel deed dit geregeld soms wel dagelijks. De honden die ik nu heb Macho en Mietek doen dit af en toe. Toen Chanel dit deed, vroeg ik me dan altijd af wat de verklaring hiervoor was. Haar lichaamstaal kon je interpretteren als trots. Ik grapte dan altijd dat ze zich had geparfumeerd. Als baasje, als mens hou ik meer van Decadence van Marc Jacobs of van Good Girl van Carolina Herrera. Smaken kunnen verschillen.

Het rollen in een rottende karkas of dierenuitwerpselen zou een manier zijn om de territorium te markeren door hun geur op een geur van een ander dier te wrijven.

Een ander is dat dit gedrag nog een overblijfsel is van de voorouders van de hond. Zijn voorouders moesten immers jagen om te kunnen overleven. Door hun eigen geur de vermommen met de geur van een ander dier. Veelal kozen ze een geur van een prooidier. Op die manier konden de voorouders van de hond hun prooi besluipen zonder de geur van roofdier af te geven.

Ik blijf echter bij de verklaring dat honden rollen in stinkende zaakjes gewoon omdat ze van de geur houden en het rollen hen een goed gevoel geven ookal walgt hun baasje ervan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *